Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 17:27

Під час бунту в колонії загинуло 30 неповнолітніх

У виправній колонії N2 для неповнолітніх у місті Кіровоград Свердловської області Росії у вівторок увечері почався бунт. Молоді в"язні спочатку спробували організувати масову втечу. Коли нічого не вийшло, влаштували пожежу. У результаті троє людей загинули, 15 поранено. Вогонь знищив тюремну школу, училище, адміністративний штаб та приміщення для побачень. Бунт угамували за три години.

Таку версію подій повідомило Міністерство внутрішніх справ Росії. За іншими даними, бунт у колонії почався раніше — ще об 11-й ранку — і тривав до ранку наступного дня. У сутичках загинуло понад 30 людей.

Заворушення в колонії почалися через те, що двох вихованців, які досягли повноліття, мали переводити у дорослу колонію. Вони почали протестувати, до них приєдналося близько 200 із 470 в"язнів.

Перший наряд міліції прибув о 22.30. Вони оточили підлітків, однак зброю не застосовували. За словами міліціонерів, усі охоронці в"язниці були п"яними.

Засуджені, які працювали на кухні, взяли в заручники тюремного кухаря, вихователя і двох охоронців. Прикриваючись ними, спробували втекти. З вежі по них відкрили вогонь. Одним із пострілів убило  підлітка. Інший поранений помер пізніше в реанімації. Директор колонії стверджує, що постріли були попереджувальними.

На цьому заворушення не припинилися. Коли адміністрація колонії викликала ОМОН, бійці почали тіснити в"язнів до камер, а ті — лізти на огорожу. Тоді наглядачам дали наказ стріляти на ураження.

Зараз ви читаєте новину «Під час бунту в колонії загинуло 30 неповнолітніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути