середа, 19 жовтня 2011 07:00

Пес урятував дитину

3,5-річний Давид, із польського села Каролінув у Лодзькому воєводстві, цілу ніч провів у лісі. Хлопчик вибіг із дому за собакою Мішеком і забрів до одного з лісових масивів. Знайти дороги назад не зміг.

Батько Давида заробітчанин, живе за кордоном. Минулого четверга по обіді мати хлопчика допомагала його хворій бабусі. Вони на якийсь час забули про Давида, який бавився на подвір'ї з Мішеком. Коли згадали про дитину, ніде не могли знайти. Спочатку намагалися розшукати самі, надвечір зателефонували в поліцію.

О цій порі року нічна температура на півночі Польщі опускається до 0°С. Для пошуків дитини задіяли 300 пожежників і поліцейських із собаками. У повітря підняли вертоліт із тепловізором — пристроєм, що вловлює тепло тіла.

Собаки взяли слід, але на узліссі загубили його. У глибині лісу, за 3 км від будинку Давида, лісничий Єжи Лисонь почув гавкіт собаки.

— Як тільки пес загавкав, одразу зрозумів, що там є хлопець. Собака його врятував, а не я.

Він каже, Давид вижив тільки тому, що пес цілу ніч зігрівав його своїм тілом.

Коли Єжи Лисонь із іншими лісничими знайшов змерзлого, промоклого і переляканого Давида, той лежав обличчям до землі. Хлопчик побачив людей і почав проситися до матері. Його вкрили куртками, викликали "швидку". Лікарі виявили в Давида лише дрібні подряпини. Забрали до лікарні, щоб перевірити, чи немає запалення легенів.

Пес Мішек отримав нагороду. Краковське товариство догляду за тваринами передало для собаки нову теплу будку, запас корму на зиму й ласощі.

Зараз ви читаєте новину «Пес урятував дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути