середа, 04 липня 2012 05:15

Пасажири літака забили на смерть двох терористів

10 пасажирів китайського літака, які допомогли екіпажу знешкодити терористів, отримають від уряду по 100 тис. юанів, це близько 126 тис. грн. Авіалайнер зі 101 пасажиром на борту вилетів з аеропорту міста Хотан до столиці Сіньцзян-Уйгурського автономного району — Урумчі. За кілька хвилин по троє чоловіків на обох кінцях салону підвелися і заявили, що захоплюють літак.

Вони розламали пару алюмінієвих милиць і використовували їх як зброю. Напали на членів екіпажу й намагалися пробратися до кабіни пілотів. "Двох працівників серйозно поранили. Я почув, що в них багато вибухівки і що їх було більше ніж шестеро, — пише у соціальній мережі "Вейбо" один із очевидців подій. — Пізніше на землі нас усіх допитали поліцейські й таки знайшли одного підозрюваного".

Почувши про вибухівку, 10 пасажирів-чоловіків кинулися на терористів. Повалили їх на землю і зв'язали ременями.

Коли із загрозою впоралися, пілоти повернули літак до Хотана. Успішно приземлилися за 22 хв. В аеропорту нападників заарештували поліцейські, а поранених госпіталізували. Під час сутички на борту кілька пасажирів дістали легкі ушкодження, а двох терористів так побили, що вони померли у лікарні за кілька днів.

Китайська влада заявляє, що теракт — справа рук уйгурських сепаратистів. У Сінцьзяні компактно живе тюркський народ уйгури, мусульмани за віросповіданням. Багато-хто з них незадоволені, що автономію очолюють китайці. 2009-го там спалахнули міжетнічні зіткнення, внаслідок яких загинули 200 людей. Представник Світового уйгурського конгресу Ділшат Рашит стверджує, що його земляки не захоплювали літак, а просто посварилися з іншими пасажирами за місця.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири літака забили на смерть двох терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути