четвер, 29 січня 2009 20:02

Паризький тиждень моди скоротили до трьох днів

26 січня у Парижі відкрився традиційний тиждень високої моди. Однак цього року захід триватиме лише три дні. Фінансова криза негативно вплинула на роботу більшості європейських будинків моди.

Колекції весна-літо-2009 представили найвідоміші паризькі доми моди: Крістіан Діор, Шанель, Жан-Поль Ґотьє, Крістіан Лакруа та Живанші. Усього було 23 дефіле. Це  майже наполовину менше, ніж зазвичай. Утім, подивитися нові колекції дизайнерів до Парижа прилетіли голлівудські та європейські актори, співаки й спортсмени.

Зокрема, британська акторка 24-річна Кейра Найтлі прийшла на покази, одягнена в одяг марки "Шанель". Нині жінка представляє молодіжний аромат "Мадемуазель Коко". Її супроводжувала співвітчизниця, співачка Ліллі Аллен, 23 роки. На ній були туфлі від Ів Сен-Лорана на 15-сантиметрових підборах.

— Криза не заважає знаменитостям витрачати купу грошей, щоб показати себе на світських вечірках якнайкраще, — каже асистентка дому "Шанель" Крістін.

Однак модні критики вже встигли помітити вплив світової економічної кризи на тенденції в одязі. Так, у більшості чоловічих колекцій домінували чорний та сірий кольори і натуральні тканини. Жіночі колекції теж мали скромніший вигляд за минулорічні. Дизайнери уникали дорогих тканин, шкіри та прикрас.

У колекціях було багато моделей, що оголяли жіночі тіла. Наприклад, турецький дизайнер Чингіз Абазогли показав сукню, яка прикривала манекенницю тільки спереду. Спина та сідниці — повністю відкриті.

Зараз ви читаєте новину «Паризький тиждень моди скоротили до трьох днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути