Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 18:18

Пацієнтам робили непотрібні операції

Пацієнтів приватної клініки "Санта Ріта" в Мілані оперували без причини. За додаткові операції лікарі отримували гроші від держави. За попередніми підрахунками, хірурги "Санта Ріти" заробили так приблизно 2 млн євро.

Поліція встановила, що в результаті непотрібного хірургічного втручання загинуло п"ять людей. Ще майже 100 постраждали.

Лікарі ставили неправильний діагноз і направляли пацієнта на операцію. Нерідко вирізали неіснуючі пухлини — частини органів. Хворим на туберкульоз ставили діагноз "рак" і видаляли легені. Кільком жінкам із раком грудей на ранніх стадіях, коли оперування можна було уникнути, вирізали груди або молочні залози.

— Після лікування я не почуваюся краще, — розповідає один із пацієнтів клініки. — Мені подзвонили з поліції і запитали, чи робив я операцію. Я сказав — так. Поліцейські повідомили, що операція була непотрібна, бо я вже одужував.

Інший чоловік згадує, що втік із клініки, коли потрапив до хірурга. Він мав пройти курс лікування сечового міхура, натомість його направили в операційну.

— Я прокинувся прямо на операційному столі й дізнався, що мені видалили половину легені, — каже 64-річний Джованні Ріцціотано. — Я сказав їм: "Заради Бога, що ж ви робите?". А мені відповіли, що потім треба буде видалити ще й щитовидну залозу. Після тієї операції я втік.

Про злочини в "Санта Ріті" дізналися від анонімного пацієнта. Він подзвонив у поліцію і попросив прослухати телефонні розмови лікарів. Там почули, як один із хірургів говорив:

— Це ж очевидно: з того моменту, як тобі сказали "чим більше оперуєш, тим більше отримуєш", лікар стає більш агресивним у хірургії.

14 лікарів та директора клініки заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Пацієнтам робили непотрібні операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути