Ексклюзиви
неділя, 20 серпня 2006 17:49

Німці їздять одружуватися в Данію

Автор: фото: reuters
  Рене Іґнасіо Сеа Валенсія і Марен Блідтнер із Німеччини одружилися в данському місті Тондер
Рене Іґнасіо Сеа Валенсія і Марен Блідтнер із Німеччини одружилися в данському місті Тондер

Майже півтори тисячі німецьких пар щороку вирушають до сусідньої Данії, щоб одружитися. У власній країні молодятам, які хочуть зареєструвати шлюб, кілька місяців доводиться збирати необхідні документи. Емігранти за деякими довідками мусять їхати на батьківщину.

— Я через ці папери стільки нервів витратила! Таке враження, що ми злочинці, — жаліється Ірене Роґов, студентка з міста Еберсвальде. Шість місяців Ірене та її хлопець збирали необхідні довідки. Зрештою поїхали одружуватися до Данії.

Свідоцтво про народження, паспорт, документи про освіту, дозвіл на проживання, довідка про реєстрацію в поліції, документи батьків, дідусів і бабусь, засвідчений нотаріусом документ про те, що обоє наречених неодружені, — без будь-якого з цих документів шлюбу в Німеччині не зареєструєш.

Сусідня Данія вимагає лише паспорт, свідоцтво про народження, дозвіл на проживання та 500 крон (430 грн). Перед одруженням достатньо прожити в країні три дні.

У данському місті Тондер, що за 5 км від німецького кордону, щороку одружуються близько 1300 німецьких пар. Наречені почали приїздити сюди ще 40 років тому.

— Це правда, у нас суворіші вимоги, ніж в інших країнах, — погоджується речник міністра юстиції Німеччини Хеннінг Плегер. — Зате в Німеччині немає проблем з недійсними шлюбами або двоєженством.

Завдяки суворим німецьким законам 12 тисяч жителів старовинного Тондера непогано заробляють. Тут процвітають ресторани, кафе і готелі. Інколи в місті за день одружуються 40 пар.

Зараз ви читаєте новину «Німці їздять одружуватися в Данію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути