Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2008 18:20

НАТО перериває зв"язки з Росією

19 серпня відбулося термінове засідання країн — учасниць НАТО. На ньому вирішили тимчасово припинити роботу комітету Росія—НАТО. Діалог поновлять, коли Росія виведе всі війська з території Грузії.

— Альянс переміг у холодній війні та довів СРСР до розпаду. Тепер він не дозволить наново перекроїти Європу та заважати країнам, які прагнуть демократії, — заявила держсекретар США Кондоліза Райс. — Росія напала на меншого сусіда, зайшла в його села та влаштувала хаос. Це неодмінно спричинить міжнародну ізоляцію Російської Федерації.

Райс закликала взагалі припинити діалог між Росією та НАТО. Її підтримали дипломати з Польщі та країн Прибалтики. Більш поміркованої позиції притримувалися Франція, Велика Британія та Німеччина. Зокрема, міністр закордонних справ Британії Девід Мілібенд висловився проти виключення Росії з "Великої вісімки".

За дві години після підписання рішення НАТО щодо дій стосовно РФ голова російського міністерства закордонних справ Сергій Лавров заявив:

— Ми зробимо висновки й подумаємо щодо відповідних санкцій. Рада Росія—НАТО створювалася не для того, щоб навчати Росію поводження з грузинським керівництвом.

— Ну не буде збиратися та рада, та й не буде. Можна подумати, вони нам так потрібні, — додав представник РФ при НАТО Дмитро Рогозін. — У неформальних бесідах усі зізнаються, що справи з Саакашвілі ніхто більше мати не хоче. Так що цьому сучому сину я не позаздрю.

Зараз ви читаєте новину «НАТО перериває зв"язки з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути