середа, 15 грудня 2010 01:00

Наших затримали у Франкфурті через пиятику

11 грудня в аеропорту німецького міста Франкфурт-на-Майні не пустили на борт літака кількох членів української делегації. Вони були напідпитку.

Група з Міністерства освіти й науки, молоді та спорту, яке очолює Дмитро Табачник, летіла на Всесвітній фестиваль молоді та студентів до Південно-Африканської Республіки. У Франкфурті була пересадка. Екіпаж авіаліній "Люфтганза" заборонив заходити на борт кільком пасажирам. Решта групи із солідарності відмовилася летіти. Працівники аеропорту скаржилися, що п'яні українці обурювалися й лаялися.

Ситуацію залагодили. До Йоганнесбурга вилетіли наступним рейсом, 12 грудня. Делегацію очолює депутат-"регіонал" Андрій Пінчук.

Інцидент підтвердив речник Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров:

— Ми зв'язалися з Генконсульством у Франкфурті-на-Майні, з поліцейським відділенням аеропорту. Мова йде про групу з 59 осіб.

Прізвищ п'яних пасажирів не називають. "Регіонал" Максим Луцький заявив, що серед знятих із рейсу був комуніст Андрій Найдьонов та ще п'ятеро людей.

— Як перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань освіти я мав з'ясувати всі обставини конфлікту. Розмовляв телефоном із Андрієм Пінчуком. Він запевнив, що не має до цього жодного відношення, його ніхто з літака не знімав. Уся делегація Міносвіти вже добралася до ПАР.

Торік на початку травня у франкфуртському аеропорту у стані алкогольного сп'яніння затримали тодішнього міністра внутрішніх справ України — Юрія Луценка. Той опирався і сварився з поліцейськими.

"Регіонал" 46-річний Владислав Лук'янов каже, що цей конфлікт пов'язаний із тим випадком:

— Це наслідки Луценка в аеропорту. Ставлення до українців стає упередженим. Те, що він там набешкетував, тепер ми маємо розхльобувати. Інші депутати мусять від цього страждати.

— Ніколи не бачив, щоб наш однопартієць Андрій Найдьонов, до якого висловлюють претензії, собі щось подібне дозволяв, — запевняє Петро Симоненко, 58 років, лідер Компартії. — Андрій молодий, перспективний хлопець, науковець. Але обіцяю, що розберуся.

Зараз ви читаєте новину «Наших затримали у Франкфурті через пиятику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути