Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2012 05:45

Найстаріша жінка щоранку пила 50 грамів чачі

Автор: фото з сайта www.ru.golos.ua
  Найстарша жінка у світі грузинка 132-річна Антиса Хвічава все життя прожила в рідному селі
Найстарша жінка у світі грузинка 132-річна Антиса Хвічава все життя прожила в рідному селі

У неділю в селі Сачино Цаленджихського району Грузії поховали найстарішу жінку  у світі 132-річну Антису Хвічаву. Її проводжали більш як тисяча людей: родичі, односельці та жителі довколишніх сіл.

У липні, під час святкування 132-річчя довгожительки, влада Грузії звернулася до упорядників Книги рекордів Гіннеса, щоб вручили Антисі Хвічава сертифікат найстарішої жінки на планеті. За документами вона народилася 8 липня 1880-го. Була на півроку молодшою за Йосипа Сталіна. Сертифікат із Книги надіслали, хоча, за іншими даними, узбечка Туті Юсупова народилася на тиждень раніше і досі живе.

Усі 132 роки Антиса Хвічава провела в рідному селі. З 1920-х працювала в колгоспі на чайній плантації. Була передовиком виробництва. На пенсію вийшла 85-річною. Останні роки була прикута до ліжка, але залишалася при ясному розумі. Грала в нарди.

— Секрет мого довголіття у чачі безсмертя, — розповіла Антиса під час святкування останнього дня народження. — Багато років перед роботою я пила по 50 грамів виноградної чачі (самогон. — "ГПУ"), це додавало мені бадьорості.

Вірила також, що довго прожила, бо багато рухалася і працювала.

— Усе життя була дуже прогресивною, — розповідають у районній адміністрації. — Незадовго до смерті попросила праправнуків навчити її користуватися комп'ютером.

Наймолодшому синові Антиси цього року виповнилося 73. Народила його у 59 років. Двоє старших померли в Другу світову від голоду. У довгожительки залишилося 12 внуків, 18 правнуків та чотири праправнучки.

Найстарішим чоловіком у світі, за інформацією Книги рекордів Гіннеса, є 115-річний японець Дзіроемон Кімура. Він народився 19 квітня 1897-го.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша жінка щоранку пила 50 грамів чачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути