Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2007 17:13

Найдивніший британський закон забороняє помирати у парламенті

У Великій Британії досі діє закон, що забороняє помирати в приміщенні парламенту. В іншому сказано, що кожен, хто наклеїть поштову марку із зображенням монарха догори ногами, вважається державним зрадником.

Ці норми посіли перші місця у списку найбезглуздіших законів королівства, що уклав один із британських телеканалів. Майже 4 тис. осіб відмічали найдивніші правові норми у списку, який співробітники каналу розробили на основі дослідження застарілих законів, котрі офіційно не відмінили.

6% опитуваних згадали закон, що забороняє з"являтися топлес у місті Ліверпуль. Ця заборона оминає лише працівників магазинів із тропічними рибками.

У першій десятці рейтингу також опинився закон, що забороняє їсти фаршировані пироги на Різдво. В іншому вказано, що жителі Шотландії мають впускати додому кожного, хто попроситься скористатися туалетом.

Вагітним жінкам дозволяється справляти природну потребу у всіх місцях, за винятком шолому поліцейського. Якщо на побережжі Великої Британії знайдуть мертвого кита, його голова автоматично стає власністю короля, а хвіст — королеви.

Не можна приховувати від податкового інспектора те, що хотілося б приховати. Але не буде злочином змовчати про те, що не становить таємниці. Порушником закону стане той, хто зайде до британського парламенту в залізних лицарських обладунках.

В англійському місті Йорк можна вбивати шотландців. Але лише тоді, коли вони мають при собі лук та стріли.

Десятку найбезглуздіших правових норм інших країн очолив закон американського штату Огайо, який забороняє споювати риб. Наступним став індонезійський закон про те, що за мастурбацію необхідно відрубувати голову.

У Бахрейні лікар-чоловік може оглянути жіночі статеві органи, лише дивлячись на їхнє відображення у дзеркалі. У Швейцарії зранку заборонено ходити в туалет кожному, хто прокинувся пізніше 10.00.

В американському штаті Алабама не можна керувати автомобілем, сидячи за кермом із зав"язаними очима. А у Флориді можуть позбавити волі незаміжніх жінок, які стрибають із парашутом у неділю. У Вермонті заміжня жінка, котра хоче вставити зуби, зобов"язана отримати письмовий дозвіл чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «Найдивніший британський закон забороняє помирати у парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути