середа, 16 червня 2010 05:13

Найбільший гамбургер спекли в Сіднеї

Автор: фото: REUTERS/Handout
  Австралійці Джо та Іман Ель-Аджуз приготували найбільший у світі гамбургер. Потім його роздали клієнтам, персоналу та постачальникам кафе
Австралійці Джо та Іман Ель-Аджуз приготували найбільший у світі гамбургер. Потім його роздали клієнтам, персоналу та постачальникам кафе

Подружжя австралійців Джо та Іман Ель-Аджуз приготували в кафе "Амброзія" у Сіднеї гамбургер завважки 96 кг. Це новий кулінарний рекорд до Книги рекордів Гіннеса. Він на 6 кг перевищує минулорічне досягнення кухарів зі штату Мічиган, США.

Гамбургер складається з величезної булки із сезамом, 81-кілограмової котлети, 150 шматків сиру, 120 яєць, 1,5 кг буряка, 2,5 кг помідорів та 2 кг салату. Решта важить булка. Його готували 12 год. — на 4 год. більше, ніж у Мічигані.

— Найскладніше було перевернути котлету, — каже Іман. — Мій чоловік для цього підготував металеві утримувачі та залізні форми. Четверо людей ледве впоралися з цим.

За умовами Книги рекордів Гіннеса, страва буде в меню закладу весь наступний рік. Коштуватиме такий гамбургер 1 тис. 500 австралійських доларів (10 тис. грн. — "ГПУ"). Власники кажуть, що мають кілька замовлень на велетенську булку — на корпоративні свята. Один клієнт схотів його на весілля замість торта. Частину отриманих прибутків Джо та Іман планують пожертвувати міській дитячій лікарні.

Найбільший в історії біфштекс для бургера у травні 2010 року зготував канадієць Тед Рідер. Житель Торонто на міській площі засмажив котлету завважки 139 кг. Роздав по шматку всім глядачам, решту віддав у їдальню для бездомних.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший гамбургер спекли в Сіднеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути