Подружжя австралійців Джо та Іман Ель-Аджуз приготували в кафе "Амброзія" у Сіднеї гамбургер завважки 96 кг. Це новий кулінарний рекорд до Книги рекордів Гіннеса. Він на 6 кг перевищує минулорічне досягнення кухарів зі штату Мічиган, США.
Гамбургер складається з величезної булки із сезамом, 81-кілограмової котлети, 150 шматків сиру, 120 яєць, 1,5 кг буряка, 2,5 кг помідорів та 2 кг салату. Решта важить булка. Його готували 12 год. — на 4 год. більше, ніж у Мічигані.
— Найскладніше було перевернути котлету, — каже Іман. — Мій чоловік для цього підготував металеві утримувачі та залізні форми. Четверо людей ледве впоралися з цим.
За умовами Книги рекордів Гіннеса, страва буде в меню закладу весь наступний рік. Коштуватиме такий гамбургер 1 тис. 500 австралійських доларів (10 тис. грн. — "ГПУ"). Власники кажуть, що мають кілька замовлень на велетенську булку — на корпоративні свята. Один клієнт схотів його на весілля замість торта. Частину отриманих прибутків Джо та Іман планують пожертвувати міській дитячій лікарні.
Найбільший в історії біфштекс для бургера у травні 2010 року зготував канадієць Тед Рідер. Житель Торонто на міській площі засмажив котлету завважки 139 кг. Роздав по шматку всім глядачам, решту віддав у їдальню для бездомних.
Коментарі