пʼятниця, 04 березня 2011 09:00

На символах Сочі-2014 хочуть заробити 30 мільйонів доларів

 

У суботу на Першому російському телеканалі шляхом народного голосування обрали символи сочинських Олімпійських ігор, що відбудуться 2014 року. На конкурс надіслали 24 тис. варіантів. Для фіналу відібрали 10.

— Ми отримали близько 1,4 мільйона дзвінків і СМС. Зазвичай показник для подібних шоу — 18–30 тис. Досі не можу повірити, що стільки людей перейнялися цим, — коментує генеральний директор телеканалу Костянтин Ернст.

Глядачі найактивніше голосували за трьох персонажів, — Леопарда, Білого ведмедя та Зайця. Леопард набрав 28% голосів, Ведмідь — 18%, Заєць — 16%.

— Леопард— могутній, швидкий і красивий. Порода на Кавказі була винищена, зараз відроджується, — сказав за кілька годин до початку голосування російський прем'єр-міністр Володимир Путін. Організатори коментують, що це вплинуло на вибір людей

Віце-спікер російської Думи Іван Мельников додає, що в обраних талісманах бачить символи чиновників, олігархів і народу:

— Очевидно, товстенький Ведмідь, що вдоволено усміхається, — чиновники і бюрократи Росії. Сильний Леопард із модним аксесуаром, мабуть, символ класу олігархів. Заєць, який не має ні одягу, ні спортінвентаря, уособлює народ.

Художник 75-річний Віктор Чижиков, який створив символ московської Олімпіади 1980-го, не задоволений жодним із обраних талісманів. Каже, ведмідь занадто подібний до символа змагань 1980-го:

— Очі, ніс, рот, усмішка схожі, але трохи викривлені. Не люблю, коли крадуть. Автору в таких випадках особливо боляче.

Голова оргкомітету Дмитро Чернишенко говорить, що всі права захищені, і було б добре, якби автори обох ведмедів працювали разом.

— Нам шкода, що Чижиков відмовився. Каже, що своє вже відмалював.

Віктор Чижиков говорить, що не має авторських прав на Олімпійського ведмедя 1980-го, претензій висунути не може.

Оргкомітет сподівається заробити на продажу сувенірних іграшок $30–40 млн.

На літній Олімпіаді в Пекіні 2008-го було п'ять символів — Риба, Панда, Олімпійський вогонь, Тибетська антилопа і Ластівка.

Зараз ви читаєте новину «На символах Сочі-2014 хочуть заробити 30 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути