Християни Індонезії після різдвяної служби в церкві збираються за сімейним столом, на якому серед інших страв пропонують собаче м"ясо. Їдять його з кров"ю. А жителі острова Сулавесі готують щурів із соусом чилі та часником, а також кажанів у кокосовому молоці.
— Зазвичай на свято збирається вся родина, — розповідає місцева жителька Ерміда Сіманджунтак. — Ми не даруємо подарунків одне одному. Це час, аби зустрітися і поговорити.
У ніч із 24 на 25 грудня частина християнського світу відзначає Різдво. Хоча в багатьох країнах Сходу це свято вважають привнесеним, мільйони людей сідають за святкові столи. У багатьох великих готелях соціалістичного Китаю влаштовують бенкети. Прикрашають іграшками ресторани, працівники одягають червоні шапочки Санта Клаусів.
Замість традиційної на заході смаженої індички в Японії готують курку. Відзначають переважно у ресторанах швидкого харчування. Тих, хто не замовив смаженої курки напередодні, не обслуговують. У період різдвяних свят фастфуди заробляють удесятеро більше, ніж зазвичай.
Готувати курку на Різдво в Японії почали 30 років тому. Якийсь іноземний турист не зміг знайти традиційної індички, тому змушений був купити курку. Менеджер магазину, якому він розповів про це, вирішив заробити. Тоді було модно влаштовувати різдвяні вечірки в американському стилі, і магазини почали продавати смажених курей разом із пляшкою вина.
В Австралії на Різдво роблять барбекю — смажать омарів і рибу на вулиці.












Коментарі