Ексклюзиви
пʼятниця, 11 жовтня 2019 00:40

На круїзному судні не працювала каналізація

2 тис. людей вимагають відшкодувати вартість туру на круїзному судні "Норвегіан спіріт". Замість туру до Ісландії корабель обплив Велику Британію. Квиток коштував до 5,3 тис. фунтів. Це більше 160 тис. грн.

Пасажирам обіцяли тур до фіор­дів, вузьких заток на узбережжі Ісландії. Також мали зупинятися і проводити екскурсії у Франції, Нідерландах і Норвегії.

— Чоловік хотів купити середземноморський тур, — розповідає пенсіонерка, колишній педіатр 67-річна Аманда Вінстон із Нью-Йорка. — У нас 45-річчя шлюбу цього року. Але по Середземному морю ми плавали разів десять. Вирішили спробувати щось нове. Мало бути цікаво.

Круїз тривав два тижні. Спочатку корабель не зміг запливти ані у французький Гавр, ані до столиці Нідерландів Амстердама. Капітан пояснив, що заважають сильні вітри.

— Тоді корабель поплив до Норвегії, але пришвартувався у місті, закритому для туристів, — продовжує Аманда. — Фіорди було видно лише в бінокль. Капітан сказав, що маю поганий зір. Мовляв, люди з хорошим можуть роздивитися і так. Виходити з судна було заборонено.

Зупинку в столиці Ісландії Рейк'явіку замінили Гріноком, містом у британській Шотландії. Але туди корабель не пустили, оскільки не можуть приймати такі довгі судна. "Норвегіан спіріт" перенаправили у Белфаст, столицю британської північної Ірландії.

— Ми плавали три дні без зупинки, — говорить оператор із Бостона 42-річний Оувен Дірст. — Їжа в ресторані була одноманітна і несвіжа. Хліб черствий, усі овочі в'ялі. У багатьох каютах перестала працювати каналізація. Команда казала, що резервуари переповнені. Коли почалося це пекло, нам відключили інтернет. Не хотіли, щоб ми знімали і транслювали все в мережу. Тим, хто протестував найсильніше, пізніше не віддавали паспорти. Тур мав тривати ще три дні. Але більшість пасажирів зійшли у Белфасті. Повернуться у Лондон самі. Не думаю, що це нормальний сервіс за таку ціну.

Американський туроператор "Норвегіан круїз лайн" відмовляється відшкодовувати пасажирам повну вартість турів. Пропонує повернути чверть ціни.

— Я не бачу аж такої проблеми, — коментує ситуацію представник компанії Вільям Фірроу. — На погодні умови, на жаль, вплинути не можемо. Фіорди люди бачили. Претензії до їжі не були обґрунтованими. Про повне відшкодування туру навіть не йтиметься.

"Норвегіан спіріт" пропонує 17 варіантів меню, серед них японська кухня і всі види стейків. На судні є 12 барів, казино, спа, аквапарк для дітей, театр, кінотеатр, спортзал, зона відпочинку. За доплату можна оселитися у каюті з видом на океан і балконом.

Зараз ви читаєте новину «На круїзному судні не працювала каналізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути