пʼятниця, 04 березня 2011 08:45

Музей покрили 17 тисячами алюмінієвих пластинок

Автор: фото: з сайта www.flickr.com
  Музей Сумайя закінчили вкривати пластинками за три дні до відкриття. Архітектор Фердинардо Ромеро хотів використати сусальне золото, але вирішив, що за алюмінієм легше доглядати
Музей Сумайя закінчили вкривати пластинками за три дні до відкриття. Архітектор Фердинардо Ромеро хотів використати сусальне золото, але вирішив, що за алюмінієм легше доглядати

У вівторок у мексиканській столиці Мехіко відкрили музей Сумайя. Його збудували на гроші мільярдера 71-річного Карлоса Сліма.

У 6-поверховій будівлі є конференц-зал на 350 людей, кафе, бар і бібліотека. Площа залу з експонатами — 6 тис. кв. м. Слім подарував 16 колекцій. Серед 64 тис. робіт є картини Моне, Сезана, да Вінчі, Пікассо, Далі.

Над створенням 53-метрової Сумайї працював зять Сліма — архітектор Фердинандо Ромеро, 39 років. Музей покритий 17 тис. алюмінієвих шестикутників, які відбивають світло.

Музей назвали на честь жінки бізнесмена — Сумайї Доміт. Вона померла 1999-го від ниркової недостатності. Слім каже, що дружина захоплювалася світовим мистецтвом. Це вона придбала більшість колекцій. На відкритті було 1,5 тис. запрошених. Серед них президент Мексики 48-річний Феліпе Кальдерон і колумбійський письменник 83-річний Ґабріель Ґарсіа Маркес.

— Прості мексиканці не мають грошей подорожувати світом. Хочу, щоб мали можливість побачити світові надбання, — говорить мільярдер.

Вхід до музею безкоштовний.

Карлос Слім за рейтингом американського фінансово-економічного журналу "Форбс" входить у першу десятку найбагатших людей світу. Його статки оцінюють у $53,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Музей покрили 17 тисячами алюмінієвих пластинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути