Ексклюзиви
середа, 25 липня 2007 16:28

Можна буде поєднувати навчання з військовою службою

Військовослужбовці-контрактники отримають можливість навчатися в вузах Росії без відриву від служби. Про це повідомив і начальник головного управління збройних сил РФ з виховної роботи Микола Рєзник.

"37–40 вузів будуть по всій країні. В них зможуть здобувати освіту від 3 до 5 тисяч військовослужбовців-контрактників", — сказав Рєзник. Він уточнив, що навчатися контрактники зможуть як під час служби — на вечірніх та заочних відділеннях, так і при звільненні в запас. Причому це можна буде зробити навіть після закінчення служби за контрактом.

Уже 2007 року, за словами Рєзника, на це з федерального бюджету Росії виділено 250 млн рублів (50 млн грн). Кошти планують витратити  насамперед на організацію безкоштовної системи підготовки військовослужбовців для здобуття вищої освіти.

Процедура вступу до вузу буде простою. Військовослужбовець пише рапорт командирові, і його зараховують на підготовче відділення найближчого до місця проживання чи служби навчального закладу.

Рєзник наголосив, що такі соціальні можливості військовослужбовцям не надає жодна армія світу.

Зараз ви читаєте новину «Можна буде поєднувати навчання з військовою службою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути