Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2012 07:15

Митця із зашитим ротом відправили до психіатра

Автор: фото з сайта www.fotoden.info
  Петро Павленський із зашитим ротом  біля собору простояв півгодини. Поліція відправила його до психіатра
Петро Павленський із зашитим ротом біля собору простояв півгодини. Поліція відправила його до психіатра

— Я стояв, як жива скульптура, не реагував на жодні вимоги, поліція не знала, що зі мною робити, ходили навколо. Потім викликали "швидку", щоб я пройшов обстеження у психіатра,  — розповідає петербурзький художник 28-річний Петро Павленський.

У понеділок увечері вийшов на вулицю із зашитим ротом. Стояв у Санкт-Петербурзі біля Казанського собору, протестуючи проти арешту учасниць панк-гурту "Пуссі райот". У той час лив дощ. Люди підходили, дивилися на чоловіка. Дехто фотографував. За 30 хв. його забрала "швидка". Чоловік каже, психіатр визнав його абсолютно здоровим і відпустив додому.

Павленський пояснив, що виступає проти посилення цензури у країні. Під час протесту тримав плакат із написом: "Виступ "Пуссі райот" був переграною знаменитою акцією Ісуса Христа (Матвія 21:12-13)". Той епізод Євангелія розповідає про вигнання торговців із храму.

— Мені дуже сподобалася його акція. Це добре, що не лише громадські активісти проводять подібні акції, але й фактично далекі від політики люди. Адже Петро не кричав: "Геть Путіна", а за допомогою справи свого життя, мистецтва, висловив протест, — говорить російська активістка Олена Пасинкова, 22 роки.

12 липня вона одягла маску "Пуссі райот" і розіпнула себе на хресті біля храму. На поперечці написала: "Тут може бути ваша демократія". Провисіла на хресті майже 40 хв., доки її звідти не зняли поліцейські.

Трьох учасниць панк-рок-групи "Пуссі райот" Катерину Самуцевич, Марію Альохіну і Надію Толоконникову звинувачують у хуліганстві. Наприкінці лютого дівчата у яскравих костюмах і масках проспівали в петербурзькому храмі Хреста Спасителя "Богородица, Путина прогони". Невдовзі їх заарештували. У понеділок у Хамовницькому суді Москви пройшли попередні слухання у справі активісток. Наступне засідання заплановане на 30 липня. Дівчатам загрожує до семи років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Митця із зашитим ротом відправили до психіатра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути