Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 17:14

Михайло Горбачов заснував політичний рух у Росії

Останній лідер колишнього СРСР 76-річний Михайло Горбачов заснував у Росії новий політичний рух — Союз соціал-демократів.

Минулої середи на установчих зборах у Москві Горбачов сказав, що його політична сила боротиметься проти негативних тенденцій у російській політиці та корупції. Він повідомив, що не збирається брати участі в парламентських виборах у грудні цього року. Також  проголосив, що підтримує політику президента Володимира Путіна та його реформи.

— Так, ми боремося за владу, — каже Михайло Горбачов, виступаючи перед 200 делегатами. — Та для нас головне — володіти думками людей.

Окрім Союзу соціал-демократів, Михайло Горбачов очолює Міжнародний Фонд соціально-економічних та політологічних досліджень і є головою правління Міжнародного Зеленого Хреста. Із 1991 року керує "Горбачов-фондом". Ця організація вивчає економічні, політичні та соціальні проблеми у світі. Горбачов часто виступає з лекціями в західних університетах.

Його діяльність як лідера СРСР оцінюють неоднозначно. Горбачова часто звинувачують у тому, що його реформи призвели до розпаду держави. 1996 року він брав участь у президентських виборах. Тоді за нього проголосували 0,51% виборців.

2001-го колишній лідер СРСР очолював створену ним Соціал-демократичну партію Росії. Її ліквідували 12 липня цього року згідно з рішенням Верховного суду Російської Федерації.

1990 року за реформування та демократизацію СРСР, а також закінчення холодної війни між соціалістичним блоком і Заходом Горбачов отримав Нобелівську премію миру.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Горбачов заснував політичний рух у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути