Ексклюзиви
вівторок, 14 червня 2016 07:05

Мігранти спалили табір для біженців

Табір у німецькому Дюссельдорфі спалили мігранти 7 червня. Людей не розбудили рано. Це їх розлютило. У мусульман розпочався священний місяць Рамадан. Не їдять у світлу пору доби, за правилами.

Двох людей заарештували за підпал. Сусіди бачили, як вилили рідину на свій матрац і підпалили. З'ясували, що це був бензин для запальничок. У таборі мешкали 280 мігрантів. 25 отруїлися димом. Їх госпіталізували. 100 осіб тимчасово розмістили у спортзалі двох шкіл.

— Це внутрішній конфлікт, — каже поліцейський Ганс Отман. — Марокканці образилися на іранців з охорони, бо не розбудили затемна їх. Мовляв, до ночі ходитимуть голодні. Тоді запропонували легкий сніданок. Щоб помститися, підпалили будівлю.

У понеділок поліцейських викликали до табору двічі через бійки. Одні його жителі тримали піст, інші виступали за звичайний розпорядок дня. 2016-го правоохоронці 89 разів приїздили до помешкання мігрантів.

— Після початку рамадану почастішали виклики й у центрі міста, — продовжує Отман. — У кафе до людей чіпляються. Кажуть, що ті — грішники. Влаштували бійку в ресторані, бо відвідувач їв яловичу відбивну. В управлінні просять не чіпати мігрантів. Мовляв, потрібен час адаптуватися і прийняти чужі цінності.

Зараз ви читаєте новину «Мігранти спалили табір для біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути