неділя, 15 квітня 2007 17:12

Мавпі Чіті з "Тарзана" виповнилося 75 років

Шимпанзе Чіта зіграла одну з головних ролей у фільмі "Тарзан повертається" 1936 року. Минулого понеділка мавпа святкувала свій 75-й день народження в заповіднику для приматів американського міста Палм-Спрінгс штату Флорида. Мерія вирішила й надалі відзначати 9 квітня — "День Чіти".

Зазвичай шимпанзе живуть до 50 років. Чіта потрапила до Книги рекордів Гіннеса як найстаріша мавпа на планеті. Зоологи кажуть, вона може прожити ще довго, бо повністю здорова.

Чіта вже пережила обох своїх колег по зйомках фільму. Актор Джонні Вайсмюллер, який грав Тарзана, помер 1984 року. Йому було 79. 87-річна Маурін О"Салліван, яка виконала роль Джейн, пішла з життя дев"ять років тому.

У свій день народження Чіта знялася в рекламі фонду захисту приматів. Її сфотографували з іграшковими мавпами, яких можна придбати по Інтернету. Прибутки від продажу витрачатимуть на допомогу тваринам.

Чіта малює. Наступного тижня в Палм-Спрінгс відкриється виставка її картин. Нещодавно одну з них продали у Нью-Йорку на благодійному аукціоні. Новий власник полотна сказав, що на роботі зображені "чоловік і жінка, які чи то танцюють, чи то роблять ще щось". Заплатив за творчість мавпи $450.

Зараз ви читаєте новину «Мавпі Чіті з "Тарзана" виповнилося 75 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути