вівторок, 09 липня 2013 05:05

Лукашенка "утилізує" російська бюрократія

Лукашенка "утилізує" російська бюрократія

19-річне перебування Лукашенка при владі — неcпроста, вважає посол України в Білорусі 2010-2011-го Роман Безсмертний, 48 років. Найвагоміше цьому пояснення — фігура самого президента.

— Зокрема політичний обман, до якого вдався Лукашенко, — каже Безсмертний. — 1994-го він був головою парламентської комісії по боротьбі з корупцією. Солодко розповідав про боротьбу з корупцією, потім прийшов, очолив як корупцію, так і боротьбу з нею. Далі запустився маховик знищення всіх загроз своїй владі — політичних, економічних. Усе, що могло більш-менш вільно дихати в Білорусі — або знищене, або під контролем. Говорити про спротив нема смислу.

Є два варіанти майбутнього Білорусі. Перший — народ збереться із силами й скине диктатора. Це не надто ймовірний варіант, але виключати його не можна. За такого повороту, білоруська нація піде в Євросоюз. Процеси євроінтеграції Білорусь може пройти навіть швидше за українців.

Другий, ймовірніший розвиток подій — Лукашенка "утилізує" російська бюрократія. Кремль доведе його до статусу повітового білоруського голови у складі РФ. Це, звісно, так не називатимуть, але по суті воно так відбудеться.

Майбутнє Білорусі залежить від майбутнього Росії. Москва сьогодні має одне питання: яке буде життя після Путіна? Новий керманич Росії може розвернути політику дуже круто. Тоді й у Лукашенка побільшає проблем.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенка "утилізує" російська бюрократія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути