четвер, 19 липня 2007 18:30

Лондонська поліція запобігла замаху на Березовського

Минулої середи російський бізнесмен Борис Березовський, 61 рік, заявив у Лондоні, що його хотіли вбити. Англійська поліція начебто заарештувала чоловіка, який мав таке завдання. Поліція підтвердила слова бізнесмена.

16 червня невідомий чоловік приїхав до Лондона з Росії. Із ним був неповнолітній хлопчик. Як вирішила поліція — щоб не викликати підозри. Чоловік домовився з Березовським про зустріч. Однак служба безпеки бізнесмена попередила, що там його застрелять. Того ж дня Березовський виїхав із країни. Через 5 днів можливого убивцю заарештували в готелі "Хілтон". Два дні його допитували, а потім передали міграційним службам. Начебто чоловіка відправили назад до Росії. Незабаром до Лондона повернувся Березовський.

Росіянин відомий своїм ворожим ставленням до російської влади і особисто до президента Володимира Путіна, 54 роки. Час од часу Березовський заявляє, що ФСБ готує на нього замах. Цього разу його, мовляв, хотіли вбити, бо він є важливим свідком у справі отруєння російського дисидента Олександра Литвиненка.

— Це виключено. Березовський вигадав цей замах, щоб відволікти увагу від своїх комбінацій з відмивання грошей, — заявив посол Росії у Великій Британії Юрій Федотов, 60 років. — Він намагається виставити себе політичним опозиціонером і привернути увагу до своєї персони.

Це вже другий замах на Березовського. 1994 року в його автомобіль заклали вибухівку. Бізнесмен тоді отримав легкі опіки. Його водієві відірвало голову.

Зараз ви читаєте новину «Лондонська поліція запобігла замаху на Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути