Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2007 16:23

Ліванка з підробними документами стала агентом ЦРУ

37-річна ліванка Нада Надім Пруті вісім років була агентом американських спецслужб ЦРУ та ФБР. Ці організації вважаються найпотужнішими в світі. Однак вони так і не встановили, що жінка незаконно проникла в їхнє середовище заради особистих цілей.

Пруті стала агенткою ФБР, а потім ЦРУ, щоб дізнатися, чи спецслужби не вважають терористами її зведеного брата та сестру. Для цього вісім років тому жінка отримала громадянство США через фіктивний шлюб з американцем. Потім пройшла всі тести на детекторі брехні. Із 2000-го по 2003 рік вона мала право дивитися всі комп"ютерні файли, які стосувалися ліванської терористичної організації "Хезболла".

— Неможливо собі уявити, що весь цей час вона мала доступ до найсекретнішої інформації нашої держави, — каже прокурор Стівен Мерфі, який звинувачував Пруті на суді. — Це дуже небезпечно. Іноземний шпигун, який вдає американського громадянина, потрапляє в систему. А потім передає державні секрети третій стороні.

Мерфі так і не зміг довести, що Пруті видала "Хезболлі" державну таємницю. Жінка стверджувала, що просто хотіла убезпечити свою родину. Тому у в"язниці вона пробуде не більш як дев"ять місяців. Потому її вишлють із країни. Хоча це рішення звинувачена ще має право оскаржити.

ФБР та ЦРУ часто критикують за те, що витрати на безпеку не відповідають їхньому рівню. 2001 року агенти лише випадково викрили старшого офіцера Федерального Бюро Роберта Хансена, який 20 років шпигував для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Ліванка з підробними документами стала агентом ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути