четвер, 07 травня 2009 18:24

Літаки над Невадою сприймали за НЛО

Відставний полковник американської авіації 87-річний Х"ю Слейтер зізнався, що невпізнані літальні об"єкти в небі над Сполученими Штатами у 1960-х плутали з випробуванням секретних зразків бойових літаків.

— Розповідати про це раніше забороняли, — пояснює Х"ю Слейтер. Він служив у секретній Зоні 51 в американському штаті Невада. — Тільки торік Центральне розвідувальне управління розсекретило програму літака A-12. Її почали розробляти у травні 1960-го, коли росіяни збили наш секретний літак-розвідник поблизу Свердловська. Апарат A-12 планували використовувати для розвідки територій СРСР та Куби. Випробування відбувалися у Зоні 51. Літак виготовили з титанових матеріалів, за формою він нагадував літаючу тарілку. Його швидкість утричі перевершувала швидкість звуку. Він фактично переміщався зі швидкістю кулі.

У березні 1963-го літак розбився у штаті Юта.

— Я успішно катапультувався, — згадує нині 80-річний пілот-випробувач Кеннет Коллінз. — Мене підібрали троє місцевих жителів. Один залишився зі мною, а двоє поривалися бігти до секретного літака. Я ледь їх зупинив: сказав, що на борту є ядерна боєголовка. Вони повірили, бо в Неваді саме проводили випробування ядерної зброї.

Подробиці авіакатастрофи ЦРУ приховало від громадськості. Пресі сказали, що впав бомбардувальник F-105.

— Наді мною тоді добряче познущалися, — згадує Кеннет Коллінз. — На допиті  ввели "сироватку правди", щоби з"ясувати, що спричинило катастрофу. Я сп"янів і все розповів. Потім відвезли додому, кинули під двері. Дружині сказали, що я хильнув зайвого.

Випробовування літака A-12 тривали до 1968-го. П"ять із 13 апаратів розбилися.

— Над районом Зони 51 налітали 2850 годин, — згадує Х"ю Слейтер. — Навіть пілоти цивільної авіації думали, що бачили НЛО, повідомляли про це у федеральне авіаційне агентство. Але часто не тримали язика за зубами, тому й повзли чутки про прибульців у Зоні 51.

Зараз ви читаєте новину «Літаки над Невадою сприймали за НЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути