пʼятниця, 16 грудня 2011 07:30

Ліфт допоміг затримати мафіозі

Італійські поліцейські заарештували одного з найрозшукуваніших мафіозі 53-річного Мікеле Дзаґаріа на прізвисько Кривава голова. За ним полювали понад 15 років. Останнім часом ховався в підземному бетонному бункері в місті Казапезенна неподалік Неаполя. В операції задіяли 170 правоохоронців.

— Ми знали давно, що він там. Але треба було спіймати так, щоб не встиг утекти, — коментує прокурор П'єро Ґрассо.

Бункер розміщений під віллою, на глибині 5 м. Знадвору — камери спостереження. Дзаґаріа побачив поліцейських і спробував утекти через один із численних виходів. Але для цього треба було піднятися ліфтом на поверхню, а він зламався. Поліцейські вимкнули електрику на віллі, й мафіозі опинився оточений під землею, у повній темряві. До бункера докопувалися майже 4 години, ґрунт знімали бульдозером, а бетон пробили відбійними молотками. Коли дістали Дзаґаріа, він посміхався поліцейським.

— Ви виграли. Держава перемогла, — сказав.

У бункері мафіозі прожив останні кілька років. Мав там комп'ютер, ліжко, кілька стільців. На стіні висіло розп'яття. Читав книжки італійських прокурорів — борців із мафією.

Мікеле Дзаґаріа очолював один із найкривавіших кланів Каморри — неаполітанської мафії. Доки не почав переховуватися, був торговцем нерухомістю. Коли потрапив у двадцятку найрозшукуваніших злочинців, зустрічався з підлеглими по церквах, де його найменше шукали. Каморра незаконно торгує наркотиками, зброєю і людьми, займається рекетом і лихварством, отримує прибутки від проституції. Дзаґарію судитимуть за вбивства, вимагання і викрадення людей.

— Мені зробили великий подарунок в останній робочий день, із нагоди виходу на пенсію, — каже головний прокурор Неаполя Джандоменіко Лепоре. — Хлопці пообіцяли, що візьмуть Дзаґарію, і дотримали слова.

Зараз ви читаєте новину «Ліфт допоміг затримати мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути