середа, 21 листопада 2007 17:29

Критий тропічний курорт збудували під Берліном

Автор: фото: reuters/Hannibal Hanschke
  23-річний студент-медик із Берліна Йоханнес Розе стрибає з парашутом у приміщенні критого курорту. Стрибки з рукотворних об’єктів на кшталт будинків, телевізійних антен та мостів вважають смертельно небезпечними — на активацію парашута є надто мало часу.
23-річний студент-медик із Берліна Йоханнес Розе стрибає з парашутом у приміщенні критого курорту. Стрибки з рукотворних об’єктів на кшталт будинків, телевізійних антен та мостів вважають смертельно небезпечними — на активацію парашута є надто мало часу.

Ангар неподалік німецького селища Бранд, що за 37 км від Берліна, залишився ще з часів Німецької Демократичної Республіки. Колись тут була радянська військова база.

Спочатку ангар хотіли переобладнати на найбільший у світі аеропорт. Однак потім його викупив малайзієць Колін Ау. Він вирішив улаштувати тут критий тропічний курорт.

Нині у приміщенні можна розмістити нью-йоркську Статую Свободи і покласти вздовж Ейфелеву вежу з Парижа. Ангар завдовжки 360 м, завширшки 210 м та 170 м заввишки перетворили на тропічне узбережжя. Пісок завезли з пляжів Індійського океану. А з джунглів Амазонки — 500 екзотичних рослин. Динаміки, що відтворюють спів птахів, заховали в каміння. Ангар має штучні водоспади та басейн, учетверо більший за стандартний, що використовують на Олімпійських іграх.

Температуру повітря постійно підтримують у межах +25°С. Температура води +28...+31°С. Приміщення настільки велике, що має власну погоду. Випари від теплого повітря збираються під куполом ангара, й починається дощ.

Курорт працює цілодобово сім днів на тиждень. Одночасно тут можуть відпочивати сім тисяч осіб. Їх обслуговують 500 членів персоналу. У будні добовий квиток коштує $25, вихідними — $30. Тут люблять проводити час європейські пенсіонери. Вони днями лежать у шезлонгах навколо басейну. Люди молодшого віку катаються на човнах, ходять магазинами та п"ють білий ром у численних барах.

Зараз ви читаєте новину «Критий тропічний курорт збудували під Берліном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути