Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 06:11

Королева помилувала вбивцю

Британська королева Єлизавета ІІ скоротила на 10 місяців термін ув'язнення 42-річного Стівена Галланта. Його 2005-го засудили на 17 років за вбивство. Торік він допоміг затримати терориста в центрі Лондона.

Галлант убив колишнього пожежника Баррі Джексона, бо помилково вважав того винним у нападі на подругу.

29 листопада 2019-го Галланта випустили на день із в'язниці для участі в конференції з реабілітації в'язнів. Та відбувалася в будинку рибальської гільдії в Лондоні. На неї прийшов і 28-річний Усман Хан, якого достроково звільнили 2018-го. Він закричав, що має вибухівку, вдарив ножем кількох присутніх і вибіг з будинку в напрямку Лондонського мосту, продовжуючи нападати на перехожих. Галлант погнався за нападником. Разом з двома чоловіками зупинив його. Для цього використав довжелезний бивень нарвала, що взяв у будинку рибальської гільдії.

Хан убив випускників британських вузів Джека Мерріта та Саскію Джонс, які брали участь у програмі з реабілітації в'язнів. Терориста застрелила поліція. На собі мав муляж бомби.

— Якщо хтось як Галлант пройшов реабілітацію та змінився, то справедливо відпустити його достроково, — каже син убитого пожежника 21-річний Джек.

Зараз ви читаєте новину «Королева помилувала вбивцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути