пʼятниця, 03 березня 2006 13:41

Клептоман мив украдені машини й покидав

Днями у Британії загинув викрадач автомобілів із багаторічним стажем. 44-річний Колін Садд із міста Шеффілд розбився на новенькій машині, яку кілька хвилин перед тим поцупив із автосалону. За своє життя цей чоловік викрав 155 машин. Його кілька разів судили. Всього Садд провів за ґратами 18 років.

— Якщо існує такий автомобільний злодій, про якого ви мріяли б, то це Садд, — розводили руками судді.

Цей грабіжник ніколи не продавав крадені машини, не псував їх. Автомобілі завжди знаходили. Покатавшись кілька годин, він ретельно мив машину, прибирав у салоні і покидав десь на узбіччі. Іноді навіть заїжджав на станцію техобслуговування, щоб машину натерли воском. Ключі завжди залишав усередині автомобіля.

Садд ніколи не крав приватних автомобілів. Грабував тільки автосалони. Щоразу чоловік заходив до магазину і поводився так, ніби збирається придбати якусь машину: приглядався, запитував, порівнював. Одягнений був у елегантний костюм і зачаровував продавців своєю обізнаністю в усьому, що стосується автомобілів. Врешті начебто зважувався на покупку і просив дозволу проїхатися на автомобілі. Сідав за кермо — і не повертався.

Ніхто не міг до пуття пояснити, навіщо Садд краде, а потім доводить до блиску чужі автомобілі. Лікарі визнали його психічно здоровим. Дружина Мері, яка прожила з Коліном 13 років, називала свого чоловіка добрим і незлобивим. Але врешті-решт вона не витримала. Після останнього слухання в суді, коли його засудили до двох років ув"язнення, вона подала на розлучення.

— Він про машини дбає більше, ніж про сім"ю, — пояснила жінка.

Колін Садд виховувався без батьків, у притулку. Вперше спробував украсти машину в 11 років. Він дуже добре знався на всіх марках автомобілів, міг відремонтувати будь-яку машину. Свого транспортного засобу ніколи не мав: грошей не знаходилося.

Остання поїздка Садда тривала недовго. Тільки-но виїхав на дорогу з автосалону, як зіткнувся з семитонною вантажівкою й загинув на місці.

Зараз ви читаєте новину «Клептоман мив украдені машини й покидав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути