вівторок, 18 липня 2006 18:43

Католицький священик вимагає відмінити целібат

Автор: фото: REUTERS/Brad Rickerby
  Католицький архієпископ Емануель Мілінго зі своєю дружиною Марією Санг. Фото 2001 року
Католицький архієпископ Емануель Мілінго зі своєю дружиною Марією Санг. Фото 2001 року

76-річного Емануеля Мілінго, колишнього архієпископа католицької церкви зі столиці Замбії Лусаки, можуть відлучити від церкви. Кілька днів тому у Вашингтоні він розкритикував католицьку вимогу целібату і закликав Папу Римського Бенедикта ХVI дозволити католицьким священикам одружуватися.

Емануель Мілінго не вперше створює проблеми Ватиканові: 2001-го він утік до Нью-Йорка і всупереч обітниці целібату одружився із 43-річною кореянкою Марією Санг. Цей шлюб організував корейський проповідник на ім"я Реверенд Сан Муянг Мун, засновник релігійної секти сумнівної репутації. Та й сам Мун 1982-го потрапив до американської в"язниці за несплату податків у розмірі $112 тисяч.

На людній весільній церемонії у нью-йоркському готелі Мілінго був у смокінгу і цілував перед камерами свою дружину. Але після весілля раптом заявив, що хоче возз"єднатися із церквою.

Папа Римський Іван Павло ІІ пробачив опального архієпископа, і останні чотири роки він жив відлюдником у невеликому монастирі в Італії.

Місяць тому Мілінго знову зник. А днями об"явився у Вашингтоні, де звинуватив католицьку церкву в гріху й цинізмі, які прикривають показним целібатом.

— Незаконні діти, гомосексуалізм, педофілія та заборонений секс настільки підірвали репутацію церкви, що сексуальним насиллям в її лоні зацікавилася Комісія США з прав людини, — каже колишній архієпископ.

Він збирається заснувати незалежну церковну організацію, яка примирить одружених священиків з католицькою вірою.

Зараз ви читаєте новину «Католицький священик вимагає відмінити целібат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути