Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2007 17:30

Із тигрів варили ліки й гуляші

Автор: фото: reuters
  Убитий тигр лежить у підсобному приміщенні кафе в столиці В’єтнаму Ханої. Його власниця незаконно купила двох тварин за 40 тисяч доларів і торгувала ліками з їхніх кісток
Убитий тигр лежить у підсобному приміщенні кафе в столиці В’єтнаму Ханої. Його власниця незаконно купила двох тварин за 40 тисяч доларів і торгувала ліками з їхніх кісток

Минулого тижня у холодильнику 40-річної власниці невеликого кафе в столиці В"єтнаму Ханої поліція знайшла заморожені рештки двох тигрів. На кухні в жінки стояли каструлі з тигрячими кістками.

Жінка зізналася, що найняла трьох чоловіків, які варили з кісток ліки за традиційними в"єтнамськими рецептами. Вважається, що такий засіб лікує від імпотенції та може зцілювати рак. Із м"яса вона варила гуляш і продавала у своєму кафе.

— Запах із кухні розповсюджувався по всій околиці. Це тривало понад рік. Я не знаю, чому її арештували лише зараз, — говорить житель району.

Ще 1994 року В"єтнам підписав Міжнародну конвенцію із захисту диких тварин. Однак на практиці в країні майже нічого не робиться для захисту тигрів від браконьєрів. Нині у В"єтнамі залишилося близько 150 тварин, хоча ще на початку 1990-х популяція досягала тисячі.

Із їхніх кісток варять не лише ліки, а й особливо міцний клей. Шкіри тварин прикрашають будинки багатіїв. Така ж доля ведмедів і всіх інших диких тварин, які згадуються в рецептах старовинних в"єтнамських ліків.

Двох дорослих індонезійських тигрів жінці привезли з Лаосу в машині швидкої допомоги. За туші тварин вагою 250 кг кожна вона заплатила $40 тис. Ліки продавала у вигляді порошку по $800 за 100 гр.

Зараз ви читаєте новину «Із тигрів варили ліки й гуляші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути