четвер, 03 липня 2008 19:27

Ходорковський може відсидіти ще 20 років

26 червня, у день свого 45-річчя, колишній найбагатший чоловік Росії Михайло Ходорковський дізнався, що йому висунули нові звинувачення.

Із 2005 року бізнесмен, колишній власник компанії "ЮКОС", відбуває восьмирічне покарання в читинській колонії за несплату податків та інші фінансові махінації. Нині Російська генеральна прокуратура збирається додати до цього терміну ще 20 років. Ходорковського звинувачують у тому, що він приховав прибутки від продажу 350 млн т нафти загальною вартістю $28 млрд.

— Мене звинувачують у тому, що я вкрав більше нафти, ніж "ЮКОС" добув за шість років своєї діяльності. Мені цікаво, як вони збираються це доводити, — каже Ходорковський.

Торік адвокати бізнесмена подали прохання про його дострокове помилування. Однак запит відхилили: в"язень Ігор Гнезділов заявив, що Ходорковський порушує правила тюремного розпорядку. Нібито не тримає руки за спиною, коли йде коридорами. Нещодавно Гнезділов зізнався, що доповісти на Ходорковського його попросили в тюремній адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Ходорковський може відсидіти ще 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути