вівторок, 12 березня 2013 05:45

Хлопець і дівчина одне за одним стрибнули з мосту

Автор: фото з сайта www.ridus.ru
  Китайський фотокореспондент випадково зняв самогубство. На фото видно людину, що падає з мосту. За 10 хвилин до того репортер бачив молоду пару, що курила, спершись на поручні
Китайський фотокореспондент випадково зняв самогубство. На фото видно людину, що падає з мосту. За 10 хвилин до того репортер бачив молоду пару, що курила, спершись на поручні

Китайський фотокореспондент випадково зробив кадри, на яких видно самогубство молодої пари. Це сталося на початку березня в місті Ухань, провінція Хубей.

Опівдні фотограф отримав завдання від редактора підготувати репортаж про туман у місті. Він пішов на пішохідний міст через річку Янцзи. Почав знімати. В об'єктиві побачив, як через поруччя переступив хлопець і стрибнув у річку. За ним у воду кинулася дівчина. Хтось закричав: "Люди у воді!". Репортер викликав поліцію. Правоохоронці на катері обстежили частину річки, але тіл не знайшли. Припускають, їх віднесло сильною течією.

Там, звідки стрибнула пара, лежали чоловіча і жіноча чорні куртки, жіноча сумочка, пляшка з-під соку і пачка легких сигарет.

— Лише коли все це сталось, я пригадав, що за 10 хвилин до того на мосту бачив молодих людей. Вони стояли одне біля одного. Курили, спершись на поручні, — розповідає фотограф.

Висота мосту — понад 40 м над поверхнею води.

Поліція з'ясувала, що чоловіка-самогубцю звати Лю Хань, йому було 20 років. Приїхав до Уханя із села на роботу. Його дядько каже, що Лю не конфліктував із батьками. Про його дівчину рідні нічого не знали. Припускає, хлопець кинувся з мосту через фінансові проблеми, бо часто говорив, що не має грошей, аби влаштувати особисте життя.

Що 2 хв. у Піднебесній хтось намагається скоїти суїцид. Такі дані офіційної статистики. Щороку вбивають себе близько 300 тис. китайців. Найчастіше до самогубства вдаються люди віком від 15 до 34 років. Психологи кажуть, молодь накладає на себе руки через бідність і неспроможність знайти роботу. Найчастіше це ті, хто приїжджають у міста працювати. Самогубства серед селян утричі частіші, ніж серед міських жителів.

Близько 13% китайців живуть менш як на 6 юанів, це 8 грн на день. Майже 42% мають близько 12 юанів. Більшість таких — селяни. Діти по закінченню школи часто йдуть на важкі роботи. Дівчата на швацькі чи текстильні фабрики, де працюють по 14 год. на добу без вихідних, хлопці вантажать вугілля. Багато сільських родин мешкають у бамбукових будиночках із земляною підлогою. З меблів мають лише саморобні ліжка, кілька стільців і стіл. У більшості чорно-білі телевізори.

Китайці вірять, душа самогубця перетворюється на злого духа, який мучить тих, хто призвів до такої смерті. Накладають на себе руки, вірячи, що в такий спосіб поквитаються з несправедливістю.

Середня учительська зарплата у Піднебесній $50 на місяць, це 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець і дівчина одне за одним стрибнули з мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути