понеділок, 02 жовтня 2006 17:48

Гросмейстери посварилися через туалет

Матч за звання абсолютного чемпіона світу з шахів між 31-річним росіянином Володимиром Крамником і 31-річним болгарином Веселином Топаловим перервався через суперечку про порядок користування туалетом.

Після чотирьох партій Крамник вигравав із рахунком 3:1. Тоді представники Топалова заявили, що російський шахіст забагато ходить до туалету — єдиного місця, де немає відеокамери. Упродовж чотирьох партій росіянин у середньому по 25 разів ходив до своєї кімнати відпочинку, а в туалеті побував понад 50 разів.

— Веселина Топалова обурила сумнівна поведінка його опонента, який приймає свої найважливіші рішення в туалеті, — каже керівник болгарської делегації Сільвіо Данаїлов.

Організатори матчу постановили, що гросмейстери користуватимуться одним туалетом, і дозволили команді Топалова вести відеозапис кімнати відпочинку Крамника.

— Я не підписувався зніматися в реаліті-шоу, — обурився Крамник. — Вважаю неетичним, щоб команда суперника підраховувала із секундоміром, куди і скільки я ходив.

Росіянин не прийшов на п"яту партію. За неї йому зарахували технічну поразку, і він виграв матч із рахунком 3:2. Топалов і Крамник ще мають повернутися до шахової дошки. Але спочатку їм потрібно домовитися про туалети і рахунок, з якого продовжувати матч. Крамник наполягає на результаті 3:1.

Зараз ви читаєте новину «Гросмейстери посварилися через туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути