пʼятниця, 19 вересня 2008 18:11

Горілку переправляли підводним трубопроводом

15 вересня прокуратура Естонії відправила до тюрми 11 контрабандистів. Четверо засуджених — росіяни. Із серпня по листопад 2004-го банда перекачувала горілку з Росії до країн Балтії за допомоги трубопроводу.

Двокілометрова конструкція, виготовлена контрабандистами власноруч, лежала на дні Нарвського водосховища. Воно розташоване між Ленінградською областю Росії та Естонією. На естонському боці труба виходила в гараж місцевого жителя. Там горілку розливали в тару і доправляли в столицю Таллінн та інші міста. Що не розкуповували в Естонії, везли в Латвію.

Алкоголь у цих країнах подорожчав після вступу до ЄС. Контрабандисти переганяли сюди дешеву низькоякісну горілку і продавали за нижчими цінами. Через горілкопровід переправили щонайменше 6 тис. л алкоголю. Така кількість горілки коштує 57 тис. євро (400 тис. грн).

Трубопровід знайшли випадково. Російські правоохоронці зупинили неподалік нього вантажівку з нелегальною горілкою і допитали водія. Він зізнався, куди везе алкоголь.

Зараз ви читаєте новину «Горілку переправляли підводним трубопроводом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути