неділя, 12 лютого 2006 19:02

Гейша — це не проститутка

Люди чомусь вважають, що японська гейша — це те саме, що й повія. Така думка усталилася після Другої світової війни. Тоді бідні японські дівчата продавали себе американським солдатам і називали себе гейшами. Сучасні ж послідовниці цього давнього ремесла намагаються розвіяти міф непристойності навколо себе. Вони стверджують, що їхня робота — розважати гостей, які приходять на вечірку в чайний будиночок, ресторан чи готель.

— Інколи мені трапляються клієнти, яким довелося читати про непристойні стосунки між гейшею та чоловіками, — розповідає 23-річна гейша Кіміна з японського міста Кіото. — Я завжди кажу їм: "Усе, що ви читали, — неправда. Ми нічого такого не робимо". Ніхто не спить з клієнтами, це заборонено. Я розливаю напої, розмовляю і всіляко розважаю людей, — каже дівчина. — Найбільше мені подобається грати на сямісені (триструнному щипковому інструменті).

— Гейша грає роль ідеальної дружини, — розповідає Тамае, наставниця і агент Кіміни. — Законна дружина може бути такою, якою вона є. Її чоловік приходить додому, а вона чимось зайнята, тому не виходить його зустріти. А гейша обов"язково привітає чоловіка, хоч би що вона в той момент робила.

Більшість японських жінок не бояться відпускати своїх чоловіків до гейш, бо знають, що все буде пристойно. Інколи на вечірку приходять цілими сім"ями.

Інколи на вечірку до гейші приходять цілими сім"ями

Перш ніж з"явитися перед клієнтами, гейша має витратити півгодини на те, щоб мати відповідний вигляд. Спочатку накладається товстий шар білої пудри і одягається перука. Потім спеціальний помічник допомагає одягти традиційне японське вбрання — кімоно.

Гейші треба читати газети і дивитися телевізор. Так вона дізнається про події у світі, знайомиться з різними новинками і легко підтримає будь-яку розмову.

— Інколи клієнти починають захоплено обговорювати якусь технічну проблему, і мені від цього хочеться спати, — каже Кіміна. — Я наказую собі слухати і намагаюся зрозуміти, але це буває дуже важко.

У Кіміни немає хлопця. Часто на вечірках вона зустрічає гарних чоловіків, але зав"язати стосунки не може: гейшам заборонено навіть давати свій номер телефону.

— Я хотіла б принаймні один раз одружитися, щоб дізнатися, що це таке, — зізнається дівчина. — Всі це роблять, і мені хотілося би спробувати. Хоча заміжня жінка не може працювати, після розлучення все одно можна повернутися до роботи.

Зараз ви читаєте новину «Гейша — це не проститутка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути