пʼятниця, 09 грудня 2016 00:35

Фальшиве посольство десять років видавало візи

В африканській Гані 10 років працювало фальшиве посольство США. У столиці Аккрі видавало візи й дозволи на роботу за $6 тис. Також пропонувало витяги з банківських рахунків і підробні свідоцтва про народження. Мало офіс на другому поверсі старого будинку в спальному районі.

Рекламували свої послуги через білборди, газети й листівки на вулицях. Клієнтів шукали в найвіддаленіших регіонах Гани, Того і Кот-д'Івуару. Людей доставляли автобусами. Селили в готелі неподалік. Тоді відвозили назад. В офісі приймали щопонеділка, щовівторка і щоп'ятниці з 7:30 до 12:00. "Чиновники" — громадяни Туреччини. З клієнтами розмовляли англійською і голландською. Також людей консультував місцевий юрист. Він спеціалізується на міграційному і кримінальному праві.

— Понад 10 років фальшиве посольство діяло без жодних перешкод, — йдеться у зверненні справжнього представництва США. — Злочинці заплатили корумпованим чиновникам, щоб закрили на все очі. Отримали десь справжні бланки документів. Час­тина людей все ж виїхали. Решта не знали, де шукати аферистів. Фальшиві візи — дуже популярний бізнес у цих країнах. Цим займаються і місцеві, і цілі мережі міжнародних злочинців.

Улітку про фальшиву установу повідомили в регіональне Бюро безпеки при американському посольстві. Ті залучили місцеву поліцію й міжнародних партнерів. Після суду нелегальну контору закрили. При обшуку знайшли ноутбук, кілька мобільних телефонів і більше 100 паспортів. У них — справжні й фальшиві американські, шенгенські, індійські та південноафриканські візи. Слідчі припускають, що частину документів шахраї передавали через посередників у справжні посольства.

Зараз ви читаєте новину «Фальшиве посольство десять років видавало візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути