четвер, 01 березня 2007 18:03

Елізабет Тейлор виповнилося 75

Автор: фото: REUTERS/Steve Marcus
  Американська актриса Елізабет Тейлор під час святкування свого 75-го дня народження у ресторані  готелю Ріц-Карлтон, що у місті Лас-Вегас штату Невада. Вечірку для зірки організували її діти (зліва направо) Майкл Вайлдінг-молодший, Крістофер Вайлдінг, Мар
Американська актриса Елізабет Тейлор під час святкування свого 75-го дня народження у ресторані готелю Ріц-Карлтон, що у місті Лас-Вегас штату Невада. Вечірку для зірки організували її діти (зліва направо) Майкл Вайлдінг-молодший, Крістофер Вайлдінг, Мар

У вівторок американська акторка Елізабет Тейлор святкувала день народження. Їй виповнилося 75. Четверо дітей зірки влаштували для матері вечірку в ресторані одного з готелів Лас-Вегаса.

Іменинниця була на інвалідному візкові. Через травму спини на ньому вона пересувається вже кілька років. Останнім часом здоров"я акторки погіршується. Елізабет пережила гостре запалення легенів, рак шкіри та видалення пухлини з мозку.

Привітати ювілярку зібралося близько 70 гостей. Серед них не було близького друга, 48-річного співака Майкла Джексона. Проте приїхала акторка Дебі Рейнольдс. Через місяць їй теж виповниться 75. Чоловік Дебі, Едді Фішер, свого часу покинув її заради Елізабет Тейлор. Через це жінки посварилися, але згодом знову налагодили стосунки.

— Ми з Елізабет дружимо майже все життя, — каже  Рейнольдс. — Відтоді як нам було по 17.

Музикант Едді Фішер був четвертим чоловіком Елізабет Тейлор. Загалом же вона виходила заміж вісім разів за сімох чоловіків. Її партнерами були власник мережі готелів, кінопродюсер, два актори, політик і водій вантажівки. Шлюби тривали від дев"яти місяців до десяти років.

Найдовше затягнулися стосунки Тейлор із актором Річардом Бартоном. Вони прожили разом десять років та розлучилися. Через рік пара знову стала під вінець, а ще за рік остаточно розійшлася. В одному з інтерв"ю Елізабет назвала Бартона коханням свого життя.

Останній шлюб акторки закінчився в жовтні 1996-го. Тоді вона розлучилася з Ларрі Фортенскі. Вони познайомилися, коли обоє лікувалися від алкоголізму. Ларрі був водієм і працював на будівництві. Побралася пара на ранчо Майкла Джексона.

Наприкінці минулого року з"явилися чутки про дев"ятий шлюб Елізабет Тейлор. У чоловіки пророкували на 17 років молодшого фотографа. Проте акторка все заперечила. Тепер її "любов" — собака породи мальтійська болонка на прізвисько Дейзі.

— Я ще ніколи так не захоплювалася собаками, — зізнається Елізабет. — Це дивовижно. Інколи мені здається, що вони наче люди.

Тейлор уперше знялася у кіно в 9-річному віці. Згодом зіграла у понад 50 картинах. Двічі отримувала "Оскар" за найкращу жіночу роль.

Першого разу нагороду їй вручили 1960-го за роль повії Глорії в картині "Баттерфільд, 8". Другий "Оскар" Тейлор отримала 1966 року після фільму "Хто боїться Вірджинію Вульф". Аби зіграти головну героїню, актрисі довелося набрати зайвих 10 кг. Однак глядачам Елізабет найбільше запам"яталася в образі Клеопатри. Однойменна стрічка вийшла на екрани 1963-го.

Зараз ви читаєте новину «Елізабет Тейлор виповнилося 75». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути