пʼятниця, 25 січня 2008 15:14

Джина Лоллобріджида сподівається ще раз вийти заміж

Автор: фото: REUTERS/Eric Gaillard
  23 жовтня 2006 року Джина Лоллобріджида і Хав’єр Ріґау-і-Рольфос оголосили про заручини. Через 20 днів вони повідомили, що весілля не відбудеться. Актриса каже, що її обранець не витримав надмірної уваги до себе світу
23 жовтня 2006 року Джина Лоллобріджида і Хав’єр Ріґау-і-Рольфос оголосили про заручини. Через 20 днів вони повідомили, що весілля не відбудеться. Актриса каже, що її обранець не витримав надмірної уваги до себе світу

80-річна італійська акторка Джина Лоллобріджида сподівається ще раз вийти заміж. Рік тому вона скасувала весілля з іспанським бізнесменом Хав"єром Ріґау-і-Рольфосом, молодшим на 34 роки. Вони прожили в цивільному шлюбі 22 роки.

— Хав"єр не витримав надмірної уваги до себе, — пояснює акторка. — Коли ми оголосили про заручини, весь світ наче збожеволів. Хав"єр зламався і відмовився брати зі мною шлюб. Моя тітка прожила 112 років. Якщо я житиму так само довго, то ще знайду собі чоловіка.

Акторка часто повторює, що їй подобаються значно молодші чоловіки.

— Вони темпераментні й щедрі, — каже вона. — Та всі молоді чомусь мене бояться. Важко знайти чоловіка, сильнішого за мене.

Джина була заміжньою лише раз. 1949-го побралася з югославським стоматологом Мілко Скофічем.

— Моя мама завжди казала, що треба виходити тільки за лікаря, — сміється вона. — Мілко пообіцяв мені тихе й спокійне життя. Запевнив, що не зважатиме на моїх прихильників і папараці.

Лоллобріджида та Скофіч повінчалися таємно в містечку Термінільо. За місяць акторці запропонували контракт у Голлівуді.

— У нашій сім"ї був великий скандал, — згадує Джина. — Мілко не хотів відпускати мене саму в Америку. Я переконала його облишити роботу й поїхати зі мною. Представила своїм агентом.

Мама завжди казала, що треба виходити тільки за лікаря

У Голлівуді до акторки почав залицятися мільйонер Говард Х"юз. Він був одним із найбагатших парубків Америки. Упродовж тижня він щодня надсилав Джині букети троянд, а вона повертала їх назад. Агенти Х"юза запросили Лоллобріджиду нібито на кінопроби. Її привезли до одного з голлівудських готелів та посадили під варту. Актрису цілодобово охороняли.

— Х"юз вимагав піти від Мілко. Натомість обіцяв світову славу та золоті гори. Я відповіла, що досягну всього і без його допомоги. Говард розлютився. Заприсягся, що невдовзі кіностудії зовсім про мене забудуть, — розказує Джина.

Акторка мусила розірвати 7-річний контракт із кіностудією та втекти назад до Рима. Там її відразу запросили на роль у стрічці "Фанфан-Тюльпан". Вона запросила гонорар у півмільйона доларів— нечуваний на той час. Режисер Крістіан-Жак погодився.

— Не міг відмовити ідеальній жінці, — зізнавався він. У "Фанфані-Тюльпані" вона першою з італійських акторок показала оголені ноги.

— Я хотіла довести, що маю чудову фігуру, — пояснює Лоллобріджида. — Помстилася режисерові, в якого колись завалила перші кінопроби. Він грубо порадив мені погладшати.

Вона завжди пишалася своєю статурою. Її прозвали "Лоло", що французькою означає "великий бюст". 1981-го застрахувала свої груди на $600 тис. Експерти щороку мусили вимірювати відстань між її бюстом та животом.

— Мій бюст урятував життя багатьом італійським солдатам, — хвалиться вона. — Під час війни в Лівані міністр оборони закохався в мене і наказав не стріляти в італійських вояків. Я йому подякувала, але від романтичної вечері відмовилася.

У 60-х кар"єра Джини стрімко пішла вгору. Вона мусила тягати з собою на зйомки малого сина Мілко. Чоловік ревнував її. Якось улаштував скандал на знімальному майданчику. Вони розлучились, однак невдовзі помирилися. 1978-го Скофіч загинув у автокатастрофі. Лоллобріджида на його похороні пообіцяла більше не виходити заміж. Через шість років вона закрутила роман із бізнесменом Хав"єром.

Закохані побудували особняк поблизу Рима. У саду актриси живуть понад 600 птахів: лебеді, павичі та качки.

— Час од часу викидаю з вікна порцію макаронів у томатному соусі. І спостерігаю, як мої лебеді смішно ним вимащуються, — розповідає вона. Каже, що почувається щасливою, хоч десять років не знімається в кіно.

— Людина старіє, коли не має чим зайнятися, — міркує Джина. — Я фотографую, ліплю скульптури, співаю. У цьому секрет вічної молодості.

Акторка прискіпливо стежить за своєю зовнішністю. Не з"являється на людях без макіяжу, полюбляє сукні з глибоким декольте. Торік вона виграла суд проти італійського журналу "Новела-2000". 1986-го він опублікував фото напівоголеної жінки, яка нагадувала Джину. По 20 роках судового процесу артистці виплатили 150 тис. євро компенсації.

1927, 4 липня — Луїджина Лоллобріджида народилася поблизу Рима в сім"ї столяра
1949 — вийшла заміж за стоматолога Мілко Скофіча
1952 — фільм "Фанфан-Тюльпан" приніс світову славу
1957 — з"явився на світ син Мілко
1971 — розлучилася
1981 — застрахувала на 600 тисяч доларів бюст
1984 — закрутила роман із бізнесменом Хав"єром Ріґау-і-Рольфосом, молодшим
на 34 роки
2006 — оголосили про шлюб, але розійшлися

Зараз ви читаєте новину «Джина Лоллобріджида сподівається ще раз вийти заміж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути