Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2013 06:00

До університету не вступив жоден абітурієнт

25 тис. абітурієнтів провалили вступні випробування до університету африканської країни Ліберії в місті Монровія. Викладачі кажуть, що молоді забракло ентузіазму та базових знань. Жоден із охочих стати студентом не набрав мінімальних 50% балів із математики та 70% — з англійської.

Це всіх обурило, зокрема президента й нобелівську лауреатку премії миру 74-річну Елен Джонсон-Серліф. Після цього до вузу зарахували 1800 осіб із найкращими балами на наступний навчальний рік.

— Знаю, що в системі освіти є багато недоліків, але не вірю в те, що ніхто не склав іспит. Це наче масовий "розстріл", — говорить міністр освіти Ліберії Етмоніа Девід-Тарпех.

10 років після громадянської війни в освіті країни панує безлад. Джонсон-Серліф реформує цю сферу. Столичний університет Ліберії зобов'язали найняти консультанта — Джеймса Дорбора Джалаха — для правильного проведення вступної кампанії.

— Багато хто думає, що вступити до університету Ліберії неможливо без хабара чи зв'язків. Тож заклад вирішив влаштувати процес по-іншому. Під час цьогорічної кампанії, перш за все, цінували знання абітурієнтів. Для країни це хороший заклик до змін, — пояснює Джалах.

Торік до бакалаврату вузу зарахували близько 7,5 тис. студентів. Прохідний поріг тоді був нижчий.

Зараз ви читаєте новину «До університету не вступив жоден абітурієнт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути