середа, 09 квітня 2008 17:17

Дівчинці з двома обличчями поклоняються як богині

Автор: фото: REUTERS/Stringer
  У Лалі Кумар лікарі підозрюють порушення головного мозку, але батьки відмовляються від обстежень
У Лалі Кумар лікарі підозрюють порушення головного мозку, але батьки відмовляються від обстежень

Дівчинка з двома обличчями народилася в індійському селищі Саїні в північному штаті Уттар-Прадеш. Маленьку Лалі Кумар вважають втіленням слоноголового божества Ганеші. Десятки людей щодня приходять поклонитися дитині й попросити її благословення.

Лалі має чотири ока, два носи і два роти. Її годують через один рот, другим вона смокче свій палець. Немовля нормально дихає, чує та бачить. Лікарі пропонують безкоштовно зробити дівчинці рентген і комп"ютерну томографію. Підозрюють, що в дитини можуть бути порушення головного мозку.

— Немовляті потрібен постійний нагляд спеціалістів, — каже місцевий лікар Ашмосд.

Однак батьки не дозволяють медикам оглядати доньку і робити операцію. Вони теж вважають її перевтіленням божества й охоче показують усім бажаючим. За давньою індійською традицією, паломники осипають батьків монетами.

Її годують через один рот, другим вона смокче свій палець

— Спочатку я трохи злякався, коли вперше побачив її, — розповідає 24-річний Вінод Кумар, батько Лалі. — Але лікарі сказали, що з дитиною все гаразд. Навіщо їй операція?

В Індії жителі сільських районів часто сприймають народження дітей із фізичними вадами за перевтілення одного з богів. Торік лікарі успішно прооперували дворічну Лакшмі Татма. Вона мала чотири руки і чотири ноги. Місцеві вважали дитину втіленням чотирирукої Лакшмі — богині багатства. Приносили їй дарунки і співали пісні, відмовляли батьків від хірургічного втручання. Нині Лакшмі вчиться самостійно ходити.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинці з двома обличчями поклоняються як богині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути