Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2012 07:15

Дівчина анулювала дитячий шлюб

Індуска 18-річна Лакшмі Саргара з провінції Раджастан домоглася розлучення з чоловіком, з яким одружили в дитинстві. Коли їй виповнився рік, родина домовилася про шлюб із 3-річним Ракешем. За 17 років його батьки прийшли забрати невістку до себе. Та відмовилася:

— Я нічого не знала про ваші угоди. Мені цей задум не подобається. Не виходитиму за нього.

Батьки почали вмовляти доньку. Тоді Саргара звернулася в неурядову організацію "Саратхі траст". Розповіла історію свого життя і про те, що хочуть силою видати заміж. Адвокати організації заступилися за Лакшмі. Поговорили з юнаком. 20-річний Ракеш спочатку наполягав, що хоче цього шлюбу. Після розмови передумав. Обоє підписали юридичний документ, що визнають анулювання шлюбу. Усе затвердив представник влади у місті Джодхпур.

— Це перший випадок, коли одружені у дитинстві молоді люди розірвали угоду батьків. Сподіваюся, з них усі братимуть приклад, — говорить соціальний працівник Кріті Бхарті.

В Індії дитячі шлюби укладають переважно у бідних сільських родинах. Закон їх не визнає. В Індії близько 47% жінок від 20 до 24 років видають заміж у дитячому віці, повідомляє ООН.

Минулої неділі у Раджастані чиновники спробували розігнати весілля 40 пар дітей. У бійці, яка зчинилася, 12 правоохоронців поранили невідомі.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина анулювала дитячий шлюб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути