вівторок, 31 серпня 2010 00:08

Дитина ожила через дві години

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Кейт Оґґ із п’ятимісячним сином Джеймі 27 серпня під час зйомок на австралійському телебаченні. Хлопчик та його сестра-близнючка народилися семимісячними. Лікарі вважали, що Джеймі помер
Кейт Оґґ із п’ятимісячним сином Джеймі 27 серпня під час зйомок на австралійському телебаченні. Хлопчик та його сестра-близнючка народилися семимісячними. Лікарі вважали, що Джеймі помер

Австралійка Кейт Оґґ із Сіднея виступила на телебаченні через п"ять місяців після пологів. Її сина лікарі визнали мертвим. Але за 2 год. він почав дихати. Мати розповіла, як удалося повернути малюка до життя.

У березні в подружжя Кейт і Девіда Оґґів на 27-му тижні народилися двоє недоношених дітей. Жінці робили кесарів розтин. Кожна дитина важила менше 900 г. Дівчинку помістили в інкубатор. Хлопчика поклали в реанімацію і боролися за його життя 20 хв. Потім зафіксували смерть.

— Лікар запитав, чи я дала синові ім"я, — згадує Кейт. — Сказала, що назву його Джеймі. А лікар відповів: "Мені дуже прикро, але Джеймі помер".

Породілля попросила принести дитину. Розгорнула ковдру і обійняла тіло сина. 2 год. говорила з мертвим.

— Розповідала йому, як його назвала. Пояснила, що страшенно його люблю і мені прикро, що він не встиг мене побачити, — розказує Кейт. — Раптом я почула, що дитина вдихнула повітря. Але лікар зауважив, що таке інколи трапляється з мертвими. Це лише рефлекс.

Лікар повторював: "Такого не може бути, це — диво"

За кілька хвилин Джеймі почав дихати частіше.

— Я взяла на палець кілька крапель грудного молока. Він прицмокнув, а тоді розплющив оченята, — говорить мати. — Лікар увесь час повторював: "Такого не може бути, це — диво".

— Зазвичай діти, яких оживляють, мають проблеми із розвитком через кисневе голодування мозку, — говорить лікар Джеремі Вайнс. Він брав участь у реанімуванні. — Але зараз Джеймі розвивається цілком нормально.

Два роки тому в Індії народжена мертвою дитина ожила за 10 год. після пологів.

Зараз ви читаєте новину «Дитина ожила через дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути