середа, 22 червня 2011 07:30

Цілу ніч співали пісень і пили вино на цвинтарі

20 тис. готів з'їхалися на фестиваль "Готична хвиля" в німецьке місто Лейпциг. Там упродовж тижня виступали їхні улюблені гурти, показували фільми та ставили вистави про готів.

— Став готом після того, як мене покинула дівчина, — розповідає 17-річний Ендрю Фастен із Берліна. — Моя душа прагнула спокою. Друг-гот потягнув на цвинтар. Ми цілу ніч співали там пісень і пили вино. У жодному місці на світі я не відчував такого спокою та гармонії. Через півроку після розлуки з Ксенею я зустрів Хельгу. Всі наші побачення проходять на цвинтарі. У Хельги дві сережки в язиці. Коли її цілую, забуваю про колишні нещастя.

Ендрю носить шкіряний плащ до колін. На шиї — ошийник із шипами. Довге волосся пофарбоване в чорний колір.

— Два роки тому носив ірокез, але матері це не подобалося. Їй телефонували зі школи, казали, що своїм виглядом псую репутацію їхнього закладу. Вчителі не любили мене, бо виділявся з маси. Хоч я не зловживаю алкоголем, не палю і не пробую наркотики. Люблю випити трохи пива на цвинтарі. Якщо на могилах брудно, прибираю.

18-річний Стів, друг Ендрю, почав убиратися в чорне позаторік після загибелі батьків в автоаварії.

— Мій одяг відображає стан моєї душі, — каже. Його обличчя припудрене. Очі підведені чорним олівцем, губи — чорною помадою. — Не хотів ні з ким говорити. Друзі лізли в душу, не було з ким просто помовчати. Зустрів кількох хлопців із чорними ірокезами. Запросили на концерт. Іти боявся, бо думав, що вони сектанти. Але ця зустріч змінила моє життя. Зелені футболки та жовті кросівки викинув на смітник.

Вулицями Лейпцига розгулює британка 20-річна Діана Страймут у чорній шифоновій сукні з корсетом і сітчастих панчохах. На ногах — черевики військового стилю.

— На фестиваль я приїхала з чоловіком і дитиною, — розказує. — Із чоловіком зустрічалися півроку. Він освідчився на одному з найбільших лондонських цвинтарів. Потім зірвав дві ромашки з чиєїсь могили й подарував. Жодній із моїх подруг не пропонували так руку й серце. Моя мама теж була готкою. Але через батька перестала. Коли була вагітною, потайки слухала готичну музику, поки тата не було вдома.

Діана виходила заміж у чорній міні-сукні.

— Чоловіка на весіллі водила на цепу. Перед парубоцькою вечіркою він наростив собі ікла, як у вампіра. Коли народився наш син Річард, чоловік в інтернеті знайшов фірму, що випускає чорні памперси, щоб дитина змалечку мала власний стиль. Коли даємо йому в руки щось кольорове — він плаче.

У подертих чорних колготах іде Саманта, 14 років. За спиною — рюкзак у формі труни.

— Усі думають, що ми душевнохворі, схильні до самогубств. А ми вміємо радіти життю. Понад усе хочемо виглядати сексуальними. Дівчата оголюють плечі, роблять татуювання на шиї, руках та грудях. Хлопці носять масивні хрести, ремені з великими пряжками, прикраси з черепами, зображенням кажанів.

Німкеня 34-річна Марія працює адміністратором в одному з лейпцизьких готелів. Коли побачила готів, подумала, що у місті знімають стрічку жахів:

— Одна бабця йшла по вулиці з дитиною. Затулила внукові очі, аби він не побачив по-сороміцьки одягнених жінок у чорних коротеньких спідницях. Це жахливо, — каже Марія.

Зараз ви читаєте новину «Цілу ніч співали пісень і пили вино на цвинтарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути