понеділок, 04 червня 2007 18:09

Чен Ян дозволили пародіювати Мао Цзедуна

Автор: фото: REUTERS/Reinhard Krause
  800 юанів (530 гривень) щодня витрачає китаянка Чен Ян на макіяж, щоб бути схожою на Мао Цзедуна. Вона копіює всі манери колишнього комуністичного лідера Піднебесної і так само курить цигарки без фільтра
800 юанів (530 гривень) щодня витрачає китаянка Чен Ян на макіяж, щоб бути схожою на Мао Цзедуна. Вона копіює всі манери колишнього комуністичного лідера Піднебесної і так само курить цигарки без фільтра

51-річна китаянка Чен Ян заробляє гроші, прикидаючись найвідомішим чоловіком своєї країни. Вона пародіює колишнього керівника компартії Мао Цзедуна. Ян стала першою, кому дозволили це робити.

Раніше вона працювала акторкою — виступала в епізодах на телебаченні. 2005 року один з гримерів зауважив, наскільки вона схожа на Мао. Має такі ж вилиці, у неї так само росте волосся і обличчя практично не відрізнити.

Відтоді Ян виступає на святах, ярмарках, інколи знімається у телепередачах. Щодня вона витрачає 800 юанів (530 грн) на грим, щоб бути повністю схожою на свого героя.

Найбільшою проблемою називає свій зріст — 155 см. Мао був на голову вищим за неї. Тому жінці доводиться носити спеціальні чоботи на високій платформі.

Ян упевнена, що зовнішньої схожості недостатньо. Треба ще й поводитися так само, як великий керівник. Акторка вдало копіює манеру Цзедуна дивитися на людей, трохи відсторонено махає рукою. На публіці завжди з"являється в сірих костюмах, що схожі на мундир, і навіть курить цигарки без фільтра — саме так робив Мао.

Мао Цзедун керував комуністичним Китаєм після Другої світової війни. Помер 1976 року. За його правління репресували більш ніж мільйон жителів країни. Однак у комуністичному Китаї Цзедун досі залишається національним героєм. Його забальзамоване тіло знаходиться в мавзолеї на центральній площі Пекіна Тяньаньмень.

Для того щоб пародіювати Мао Цзедуна, Чен Ян знадобився дозвіл Національної комісії з кіно, театру і телебачення. Текст кожного свого виступу акторка затверджує у цій установі.

Зараз ви читаєте новину «Чен Ян дозволили пародіювати Мао Цзедуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути