Ексклюзиви
вівторок, 28 грудня 2010 07:45

Бронетруси захищають від шрапнелі

Британські військові підрозділи в Афганістані відтепер одягатимуть бронетруси. Таку спідню білизну з трирівневим захистом не пробиватимуть вогнепальна зброя й осколки гранат і мін.

— Наші загони в Афганістані постійно наражаються на небезпеку через заміновані дороги, — говорить Пітер Рафферті, завідувач підрозділу спорядження британських військових сил. — Наше завдання — забезпечити їх формою, в якій вони зручно та надійно почувалися б. Раніше допомагали тільки броньовані головні убори й жилети, тепер є ще й труси.

Спочатку солдати одягають вузькі шорти, що відштовхують шрапнель. Їх шиють зі спеціального шовку, який розробили у лабораторіях, підпорядкованих міністерству оборони. Потім через ноги натягують куленепробивний жилет. Рухатися це вбрання не заважає. Для саперів створили третій рівень захисту. Їхнє бронеспорядження захищає також стегна і живіт.

— Найстрашніше, коли осколки мін потрапляють у живіт. Урятувати таку людину дуже важко. Поранений помирає довго і в муках,— продовжує Рафферті.

Шорти пошили на фабриках у Північній Ірландії. На них витратили 6 млн фунтів (73 млн грн. — "ГПУ"). За 25 тис. бронезахисних трусів, які надягають поверх шортів, міноборони заплатило ще 4 млн. Для британської армії планують закупити ще 60 тис. таких комплектів.

Зараз ви читаєте новину «Бронетруси захищають від шрапнелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути