пʼятниця, 15 вересня 2017 05:35

Браконьєри вбили 10 місцевих

У Бразилії нелегальні золотошукачі убили 10 індіанців. Загиблі належали до племені, яке ніколи не контактувало із зовнішнім світом. Жили в резервації Валі-ду-Жуварі. Ця територія належить ізольованим племенам. Їх там понад 100.

Індіанці вийшли до річки збирати їжу. Там зустрілися із золотошукачами.

— Убивці напилися в барі у найближчому місті, — розповідає поліцейський Андер Полеха. — Почали вихвалятися тим, що вчинили. Мовляв, індіанці пішли на них з якимись палицями. Ті їх постріляли й зарізали. Назвали це самозахистом. Але серед вбитих — двоє дітей і три жінки. Тіла спустили по річці. Їх навряд чи вдасться знайти. До того ж жодних контактів із рештою племені у нас нема. Доступу в глиб резервації не маємо. Навіть якщо прийдемо, ніхто з нами говорити не стане.

Місце вбивства сфотографували під час аерозйомки. Двох золотошукачів арештували.

Торік бюджет на охорону корінних народів Бразилії скоротили втричі. Звільнили 500 офіцерів, які патрулювали територію й не пускали золотошукачів і браконьєрів.

2011-го наркоторговці убили понад 30 членів племені у резервації. Розстріляли їх, коли хтось влучив стрілою у рюкзак із кокаїном.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри вбили 10 місцевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути