середа, 27 березня 2013 00:00

Борис Березовський повісився без боротьби

Помер російський олігарх 67-річний Борис Березовський. Як поки що вважають, він повісився. Про це заявили у британській поліції в понеділок. Правоохоронці не знайшли слідів насильства ні на тілі, ні в кімнаті маєтку покійного в містечку Аскот за 40 км від столиці Лондон.

Працівник служби охорони Березовського в суботу о 10.00 поїхав до міста у справах. Залишив підопічного самого вдома на півдня. Коли повернувся о 15.00, зауважив, що на телефоні шефа були кілька пропущених дзвінків. Березовський завжди відповідав на них, тож охоронець захвилювався. Обшукав будинок. Виявилося, що ванна кімната зачинена зсередини. Покликав шефа, але відповіді не було. Тоді вибив двері ногою. Побачив олігарха, що лежав одягнений біля ванни. Поряд був шарф.

Передусім охоронець повідомив родичів і найближчих друзів. Одразу приїхала власниця маєтку й колишня дружина олігарха 54-річна Галина Бешарова. Вона та бізнесмен Микола Глушков оглянули тіло й потім заявили, що побачили на ньому сліди насильства, хоча крові на місці смерті не знайшли.

— Там був шарф, і були ознаки, що його задушили цим шарфом, — говорить Глушков.

На місце прибули працівники британського міністерства внутрішніх справ. 2006-го в Лондоні підмішали в каву радіоактивний полоній і так убили екс-співробітника Федеральної служби безпеки Олександра Литвиненка, який критикував російського президента Володимира Путіна. Через те будинок Березовського кілька годин обшукували фахівці з біологічної, хімічної та радіаційної зброї. Слідів небезпечних речовин не виявили.

— За результатами розтину, проведеного патологоанатомом міністерства внутрішніх справ, причина смерті відповідає версії "повішення". Не знайшли нічого, що свідчило би про насильство і боротьбу. Проведуть подальші тести, зокрема токсикологічні й гістологічні (тканин тіла. — "ГПУ") дослідження. Підсумки, ймовірно, будуть за кілька тижнів, — говорять у поліцейському управлінні Темз-Веллі, яке веде справу.

Передсмертної записки правоохоронці не виявили. Криміналісти досліджуватимуть будинок іще кілька днів.

Зараз ви читаєте новину «Борис Березовський повісився без боротьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути