Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2007 18:35

Білоруси не приймуть нового прем"єра Польщі

Минулої неділі відбулися позачергові вибори до польського парламенту. Перемогу на них здобула ліберальна партія "Громадянська платформа". У її лідера Дональда Туска, 50 років, найбільше шансів стати прем"єром країни. Якщо це станеться, то він стане першим в історії главою уряду, якого сусідня країна Білорусь визнала персоною нон ґрата.

Якби Туск хотів вирушити з візитом до Мінська, то не зміг би цього зробити. У серпні цього року, коли він їхав до Гродна на День війська польського, його не пропустили на кордоні. Білоруські прикордонники поставили в його паспорті штамп про заборону в"їзду.

— Ми дали їм по морді. І правильно зробили, — сказав тоді білоруський президент Олександр Лукашенко, 53 роки, про Туска та групу польських послів у Білорусі.

У Мінську Туска звинувачують у розпалюванні ворожнечі між Білоруссю та Польщею. Влада вважає, що він втручається у внутрішні справи республіки й організовує на її території брудні пропагандистські заходи.

У вівторок увечері центрвиборчком Польщі оприлюднив офіційні результати виборів. Партія "Громадянська платформа", що перебувала в опозиції, отримала 41,51% голосів. Це гарантує її представникам 209 із 460 місць у парламенті. Раніше правляча консервативна партія "Право і справедливість" матиме 166 місць у новому парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси не приймуть нового прем"єра Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути