Ексклюзиви
пʼятниця, 10 травня 2013 00:00

Березовського поховали через 47 днів

Похорони російського олігарха у вигнанні Бориса Березовського відбулися в середу, через 47 днів після того, як його знайшли мертвим у маєтку в місті Аскот за 40 км від Лондона. Прощання було закритим, місце поховання до останнього тримали в таємниці. Проте ЗМІ довідалися, що воно відбудеться на кладовищі Бруквуд у графстві Суррей.

Церемонію постійно переносили, бо родичі й наближені не могли домовитися. Вона мала відбутися 6 травня, але відклали ще на два дні.

— Приймають рішення колишні дружини, діти, тому вирішено, доки не залагодять справи, ніхто нічого не коментує. У будь-якому разі це не сьогодні, — повідомив тоді зять Березовського Єгор Шуппе.

Наступного дня він уточнив дату й вказав приблизне місце — графство Суррей. Додав, що журналістів на похорон не пустять. Ті поїхали на кладовище Бруквуд, площею 202 га — найбільше у Великій Британії та одне з найбільших у Європі.

Цвинтар оточили поліцейські. Після полудня почали прибувати рідні та близькі. Одним з перших, раніше за багатьох родичів, приїхав посол чеченських сепаратистів Ахмед Закаєв. А також остання подруга Березовського 23-річна Катерина Сабірова та охоронець Аві Навам, який знайшов тіло олігарха. Щоб не показуватися перед телекамерами, ніхто з прибулих не виходив з автівок.

— Церемонія відбувається в невеликій капличці. Це, на диво, скромний захід. Багато друзів бізнесмена не приїхали, — написав із місця події кореспондент газети "Ґардіан" Люк Хардінґ.

Тим часом стало відомо, що за 9 днів до самогубства олігарх склав заповіт, де назвав п'ятьох розпорядників свого майна. Проте, пише британська газета "Таймс", вони відмовилися від цієї ролі. Справи Березовського в такому стані, що на їх упорядкування потрібні роки. Тоді суд призначив розпорядниками групу бухгалтерів міжнародної аудиторської компанії.

Зараз ви читаєте новину «Березовського поховали через 47 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути